Items in Basket: 0
Ithela Kati Na Soy Pw

Pasxalidis Miltos / Leontis Xristos

Ithela Kati Na Soy Pw

Label: Ogdoo Music

Genre: World Music

Availability

  • LP €30.99
    Out of Stock
Μια σπουδαία συνεργασία γίνεται πραγματικότητα. Ο σπουδαίος συνθέτης Χρήστος Λεοντής συνεργάζεται με τον Μίλτο Πασχαλίδη σε έναν ιστορικό θα τολμούσε να πει κανείς άλμπουμ.

Στο άλμπουμ «ΗΘΕΛΑ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ», ο σπουδαίος συνθέτης Χρήστος Λεοντής μας επανασυστήνει μερικές από τις πιο κλασικές συνθέσεις της πολυετούς καριέρας του με νέες ενορχηστρώσεις και φυσικά τις καθηλωτικές, στηβαρές ερμηνείες του Μίλτου Πασχαλίδη οι οποίες δίνουν νέα πνοή στα τραγούδια έχοντας σκοπό να συστηθούν εκ νέου στη νέα γενιά των ακροατών που δεν έχουν συνδεθεί βιωματικά μαζί τους.

Προπομπός του άλμπουμ ήταν το πολύ γνωστό τραγούδι «Μια φορά κι έναν καιρό» σε στίχους του Μήτσου Ευθυμιάδη το οποίο αγαπήθηκε ξανά από τους ακροατές των καλών ραδιοφώνων. Για την ιστορία, το τραγούδι κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1975 με τη φωνή του Μανώλη Μητσιά και περιέχεται στον δίσκο του συνθέτη με τίτλο «Παραστάσεις».

Εκτός από τα πλέον κλασικά αγαπημένα τραγούδια του Χρήστου Λεοντή όπως ο «Έρωτας Αρχάγγελος», το «Αμάρτημα Προπατορικό», το «Ένα ελάφι στη Σταδίου» αλλά και το εμβληματικό «Ο Θούριος του Ρήγα», στο άλμπουμ περιλαμβάνεται ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι του μεγάλου μας συνθέτη σε στίχους του Δημήτρη Λέντζου, με τίτλο «Είπα ψέμματα».

Numbered edition of 300 copies.