Items in Basket: 0
Fragmenta

Tavoulari Niki

Fragmenta

Label: Puzzlemusik

Genre: Jazz / Avant Garde

Availability

  • CD Digi / Cardboard €11.49
    In Stock
Πρωτοεμφανιζόμενη στα μουσικά πράγματα η Νίκη Ταβουλάρη κυκλοφορεί το ντεμπούτο άλμπουμ της Fragmenta που περιέχει 10 instrumental θέματα και ένα τραγούδι σε στίχους Θράσου Καμινάκη που τραγουδά η Νατάσα Μωϋσόγλου.
Η Νίκη Ταβουλάρη συνθέτει από πολύ νεαρή ηλικία. Ωστόσο, και παρά το γεγονός ότι πάντα σχεδίαζε να δισκογραφήσει το υλικό της, δεν αποφάσιζε να κάνει το μεγάλο βήμα. Μετά από χρόνια δοκιμών παραδίδει προς ακρόαση το Fragmenta, ένα άλμπουμ που βασίζεται στον ήχο του πιάνου συνδυασμένο ανά περίσταση με μια ευρεία γκάμα ηχοχρωμάτων και οργάνων. Η ευχέρεια στις μελωδίες είναι το μεγάλο ατού της Νίκης Ταβουλάρη. Οι ενορχηστρώσεις είναι κατά βάση και εσκεμμένα λιτές και απέριττες, με το πιάνο που παίζει η ίδια να συνοδεύεται πότε στο ένα κομμάτι και πότε στο άλλο από μια πλειάδα καταξιωμένων μουσικών:
Βιολί: Μάριος Δαπέργολας / Βιόλα: Ελευθερία Τόγια / Τσέλο: Κώστας Σερελέας / Κοντραμπάσο: Βασίλης Κουτσονάνος / Κιθάρα: Γιώργος Ανδρουλάκης και Γιώργος Πρινιωτάκης / Όμποε & Αγγλικό Κόρνο: Σπύρος Κοντός / Τρομπέτα: Κωνσταντίνος Σαπούνης / Τρομπόνι: Στέλιος Μίχας-Εγγλέζος / Ακορντεόν: Βάσω Μιχαηλίδου / Λαούτο: Μαίη Αγγελάκη / Μπουζούκι: Δημήτρης Βλαχομήτρος και Γιώργος Γερματσίδης / Πλήκτρα & Samples: Χρήστος Αλεξόπουλος, ο οποίος ανέλαβε ορισμένες από τις ενορχηστρώσεις του άλμπουμ καθώς και την συνολική επιμέλεια της παραγωγής.
Επιπλέον στο άλμπουμ συμμετέχουν με guest εμφανίσεις οι Στάθης Άννινος (πιάνο) και Τάκης Φαραζής (ακορντεόν) στο "Προσωρινά (μέρος 1ο)" καθώς και ο Μιχάλης Καταχανάς (βιόλα) και πάλι ο Στάθης Άννινος στο "Προσωρινά (μέρος 2ο)".
Τις ενορχηστρώσεις ανέλαβαν σε διάφορους συνδυασμούς ή κατά μόνας οι (αλφαβητικά) : Μαίη Αγγελάκη, Χρήστος Αλεξόπουλος, Γιώργος Ανδρέου, Στάθης Άννινος,
Μιχάλης Καταχανάς, Γιώργος Πατεράκης και η ίδια η Νίκη Ταβουλάρη.
Παραγωγή: Χρήστος Αλεξόπουλος
Ηχογράφηση, Μίξη, Mastering: Γιώργος Πρινιωτάκης (Artracks Studios) εκτός από τη φωνή στο "Προσωρινά (μέρος 2ο)" που ηχογραφήθηκε από τον Βαγγέλη Φάμπα στο Akron Studio.
Φωτογραφίες: Λυδία Σιδέρη
"Ο Μαέστρος" που κοσμεί το εξώφυλλο της έκδοσης είναι έργο του Στράτου Στεριανού.

Σχεδιασμός: Ελένη Κεσαπίδου