Items in Basket: 0
2011: Edw, Exw

Galiatsos Manolis / Anthis Swkratis

2011: Edw, Exw

Label: Puzzlemusik

Genre: Jazz / Avant Garde

Availability

  • CD €11.99
    In Stock
2O11: Εδώ, έξω λέγεται ο νέος δίσκος του συνθέτη Μανώλη Γαλιάτσου με

σολίστα τον τρομπετίστα Σωκράτη Άνθη. Αποτελεί το δέκατο κατά σειρά προσωπικό δίσκο του συνθέτη και το τέταρτο αμιγώς μουσικό έργο του.



Είναι ένας δίσκος μυθοπλασίας του διαστήματος που «βρέθηκε τυχαία» κάπου εδώ.

«Μια κρυφή ελεγεία για την απώλεια μνήμης -ή την πιθανή παραίσθησή της-, για το ταξίδι που έγινε –ή ό,τι νομίζουμε σχετικά- και αυτό που πρέπει να συνεχιστεί», αναφέρει ο Μανώλης Γαλιάτσος.

Ένα παιχνίδι στο χώρο και το χρόνο. Το 2011; Έτσι φαίνεται. Ας δανειστούμε ως αφετηρία το παρόν, ως στιγμή του μέλλοντος

ή

το μέλλον, ως στιγμή του παρόντος και ας ταξιδέψουμε μαζί του γιατί εκτός όλων των άλλων στάθηκε αφορμή για μια σπουδαία συνεργασία του Μανώλη Γαλιάτσου με τον εξαιρετικό σολίστα της τρομπέτας Σωκράτη Άνθη.



Ένα άλμπουμ βασισμένο στον ήχο, το ήθος και την εσωτερική μυστική

διαδρομή του Σωκράτη Άνθη. Γραμμένο και ηχογραφημένο μέσα στο 2011 και αφιερωμένο στον άνθρωπο με την τρομπέτα, που ως θερμή ύλη, κατευνάζει την παγερή κι ανησυχητική αίσθηση εδώ, έξω, σύμφωνα με το σημείωμα του ίδιου του συνθέτη.



Με ένα βαρύ και πλούσιο βιογραφικό στις αποσκευές του ο Σωκράτης Άνθης

(στενός συνεργάτης του Χατζιδάκι, σολίστ με ορχήστρες της Ελλάδας και του εξωτερικού, κορυφαίος στην Ορχήστρα των Χρωμάτων, ιδρυτικό μέλος του κουϊντέτου Χάλκινων Πνευστών "MELOS BRASS” κλπ.) παραμένει πάντα πρέσβης της άποψης ότι η κάθε μέρα διδάσκει καινούργια πράγματα πάνω στη μουσική και γι’ αυτό εξακολουθεί να μένει ανοιχτός στην αναζήτηση νέων αισθητικών προσεγγίσεων κι εκφραστικών οδών.

Το «2O11: Εδώ, Έξω» είναι ένα έργο που γράφτηκε για να ερμηνευθεί από τον Σωκράτη Άνθη και του αφιερώνεται.



Το εικαστικό μέρος του δίσκου είναι του Δανιήλ Γουδέλη.