Items in Basket: 0
London 3

Kontrafouris George / Mullen Jim / Billy Pod

London 3

Label: Irida

Genre: Jazz / Avant Garde

Availability

  • CD €12.99
    Dispatched within 5-10 working days
Ο Γιώργος Κοντραφούρης είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος δεξιοτέχνης του Ηammond Organ και πιανίστας. Τα τελευταία 30 χρόνια έχει κάνει περιοδείες και εμφανίσεις με μουσικούς της τζαζ όπως οι Pat Martino, Benny Golson, Peter Bernstein, Dayna Stephens, Ralph Peterson Jr, Adam Nussbaum, Alvester. Garnett, David Liebman, Houston Pearson, Eric Alexander, Lou Donaldson, Tim Hagans, Sheila Jordan και πολλοί άλλοι.
Μαζί με τον θρύλο της κιθάρας της τζαζ Jim Mullen και τον βραβευμένο ντράμερ Billy Pod, ηχογράφησαν πρόσφατα το άλμπουμ με τίτλο “London 3”.
Ο Jim Mullen είναι ένας από τους πιο ψυχωμένους και διακριτικά βιρτουόζους παίκτες που έχει βγάλει ποτέ η Αγγλία, έχοντας ηχογραφήσει και έχει περιοδεύσει με τους καλύτερους, χαράσσοντας τη δική του θέση στην ιστορία της jazz-funk ως ιδρυτικό μέλος των Morrissey-Mullen Band. Ο Billy Pod, υποψήφιος στους 10 καλύτερους νέους ντράμερ για το 2019 του Γαλλικού «Batterie Magazine» έχει εμφανιστεί σε διεθνή φεστιβάλ και χώρους σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία και παράλληλα είναι ένας από τους πιο περιζήτητους ντράμερ στην ελληνική μουσική σκηνή για περισσότερα από δέκα χρόνια.
Το “London 3” παρότι καινούρια κυκλοφορία, μπορεί να θεωρηθεί ήδη σημείο αναφοράς στα τζαζ άλμπουμ με Organ Trio: τρεις μουσικοί ο καθένας με τη δικιά του σημαντική διαδρομή, λειτουργούν σαν ένα σώμα, ενώνοντας τις δυνάμεις τους για να βγει ένα αριστοτεχνικά δεμένο σύνολο που έχει άλλοτε funky-jazz διάθεση, άλλοτε “σουινγκάρει” δυνατά και σε σημεία γίνεται εσωστρεφές και ρομαντικό.