Items in Basket: 0
Dandelion

Birbas

Dandelion

Label: United We Fly

Genre: Rock / Pop

Availability

  • LP 180gr €27.99
    Dispatched within 5-10 working days

Other Formats

Μετά από απουσία ετών, ο Πάνος Μπίρμπας επανέρχεται στη δισκογραφία με το τρίτο προσωπικό του album, “Dandelion”, που κυκλοφορεί σε δίσκο βινυλίου και ψηφιακά από την United We Fly.

Τα singles “Bloom” και “November” έχουν ήδη ανοίξει το παράθυρο για μερικές κλεφτές ματιές στον κόσμο του “Dandelion”, ένα κόσμο γλυκόπικρων ιστοριών όπου ο χορός του «κλέφτη» στον άνεμο (“Dandelion”) υποβόσκει παντού και πάντα. Ένας χορός που μας προσκαλεί κρυφά να σηκωθούμε από τη καρέκλα και να προτιμήσουμε το φως από το σκοτάδι. 

Το “Dandelion” είναι σκηνοθετημένο ενορχηστρωτικά από τον ίδιο τον δημιουργό και στηρίζεται καθαρά πάνω στις αρχές του songwriting, με ένα μείγμα επιρροών που ξεκινάνε από τα 60s και καταλήγουν στην ονειρική μελαγχολία των Nick Cave, Leonard Cohen, Madrugada και Tindersticks. Ένα album μουσικά καθαρό και οργανικό, με μια ιδιαίτερα κινηματογραφική διάθεση στην οποία δεσπόζουν τα πνευστά, τα έγχορδα, τα synths και το πιάνο. Το “Dandelion” πλαισιώνεται επιπλέον από τρεις εξαιρετικές φωνές της σύγχρονης μουσικής (Rosey Blue, Lola Yannopoulou και Etten), ενώ καθοριστική για το αποτέλεσμα είναι η συμβολή των Γιάννη Χριστοδουλάτου και Θανάση Αλεξανδρή στην παραγωγή, την μίξη και το mastering. 

“Στο LP “Dandelion” επιχείρησα να τραβήξω την κουρτίνα, να αποκαλυφθώ όσο το δυνατόν περισσότερο πηγαίος και ξεκάθαρος. Να γράψω ακριβώς για ότι περισσότερο αγαπώ κουβαλώντας μαζί μου όχημα ιδανικό για τα λόγια όλες τις αγαπημένες μου μουσικές.” (Πάνος Μπίρμπας) 

Ο Πάνος Μπίρμπας είναι τραγουδοποιός, μουσικός, ενορχηστρωτής και μουσικός παραγωγός. Η σόλο πορεία του ξεκινά με την κυκλοφορία του πρώτου του προσωπικού album “Mournful” (2013) και του single "Lullaby" (2015). Το 2017 κυκλοφορεί από την Violins Productions το δεύτερο προσωπικό του δίσκο με τίτλο "Finchley Road" όπου πρωταγωνιστούν οι ασυμβίβαστες ενορχηστρώσεις, καθώς και η εσωτερικότητα και η λυρικότητα. Από το 2015, ο Πάνος είναι frontman των Dustbowl και μαζί έχουν εμφανιστεί ζωντανά ως opening act για τους Dream Syndicate, Mark Lanegan και άλλους.

Yellow vinyl. 100 copies.