Items in Basket: 0
Pera Apo Ti Thalassa

Pavlidis Pavlos / Markopoulos Yannis

Pera Apo Ti Thalassa

Label: United We Fly

Genre: Rock / Pop

Availability

  • LP x2 180gr €35.99
    In Stock

Other Formats

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του album “Το Μαύρο Κουτί”, η United We Fly και ο Παύλος Παυλίδης παρουσιάζουν μια απρόσμενη κυκλοφορία που θα μας επανασυστήσει το σύμπαν του μεγάλου συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου.

Στο νέο του album με τίτλο “Πέρα από τη Θάλασσα”, ο Παύλος Παυλίδης συναντάει τον Γιάννη Μαρκόπουλο και επαναπροσεγγίζει δώδεκα τραγούδια-σταθμούς, τοποθετώντας τα σε ένα σύγχρονο ηχητικό περιβάλλον.

Η ιδέα πίσω από αυτήν την ειδικού βάρους καλλιτεχνική συνάντηση ανήκει προσωπικά στον ίδιο τον Γιάννη Μαρκόπουλο. Πίσω στο 2019, η κόρη του, Λένγκα Μαρκοπούλου, μεταφέρει στον Παύλο Παυλίδη την επιθυμία του συνθέτη να διασκευάσει εκείνος τραγούδια του. Τέσσερα χρόνια μετά, ο Παυλίδης ξαναφαντάζεται τον Μαρκόπουλο και επιχειρεί να δώσει μια καινούρια πνοή σε δώδεκα εμβληματικά τραγούδια του, αντιμετωπίζοντάς τα με αμέριστο σεβασμό. Ο Παύλος Παυλίδης και οι συνεργάτες του πειραματίζονται με τα τραγούδια εμπλουτίζοντάς τα με ηλεκτρικούς και synth ήχους, λούπες και πολυφωνίες, φροντίζοντας να μην απομακρυνθούν από την βαθιά ουσία των συνθέσεων.

Ο εικαστικός Στέφανος Ρόκος συνεργάζεται για ακόμα μια φορά με τον Παύλο Παυλίδη, δημιουργώντας δύο εντυπωσιακά έργα ειδικά για την συγκεκριμένη κυκλοφορία.

Clear vinyl.