Items in Basket: 0
Follow You Home / Fiend For Sleep

2 By Bukowski

Follow You Home / Fiend For Sleep

Label: Inner Ear

Genre: Post Rock / Avant Rock

Availability

  • 7" €6.49
    Dispatched within 5-10 working days
Ένα χρόνο μετά το single “Hot Summer/Beast’s Breath» που σηματοδότησε την επιστροφή τους στη δισκογραφία μετά από 11 χρόνια απουσίας, οι 2 by bukowski κυκλοφορούν το δεύτερο μιας σειράς τριών συνολικά single.

Οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι και με επικοινωνία εξ αποστάσεως μεταξύ του Γιώργου στο Λονδίνο και του Αχιλλέα που έκανε διακοπές σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη της βόρειας Ελλάδας. Η δομή των δύο κομματιών ήταν έτοιμη σε λιγότερο από μια εβδομάδα και η πλειοψηφία των ηχογραφήσεων -που έφτασαν μέχρι το βινύλιο- είναι μονά take που έγιναν σε μια μέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το “Follow You Home” περιέχει την ύστατη έκφραση μουσικής ανιδιοτέλειας: ένα σόλο γραμμένο από τον ένα κιθαρίστα και παιγμένο από τον άλλον. Το φθινόπωρο στο Βερολίνο πλέον, μαζί με την Heike Raedeker (μπάσο/φωνή) και ενώ οι τρεις τους ετοιμάζονταν για τη πρώτη τους εμφάνιση στο Internet Explorer, ολοκληρώθηκαν οι ηχογραφήσεις για το “Follow You Home” και το οργανικό flip-side του “Fiend For Sleep”.

Το “Follow You Home” προδίδει τις doom metal, καθώς και αυτές της μουσικής ταινιών τρόμου της δεκαετίας του 80, επιρροές των 2 by bukowski, καλυμμένες σε ένα ονειρώδες πέπλο. Tα φωνητικά της Kid Moxie προσθέτουν μια ίσως μη αναμενόμενη από τους παλαιότερους ακροατές του συγκροτήματος ευαισθησία. Το b-side “Fiend For Sleep”, παρά τη διαφορετική ενορχήστρωση και την θορυβώδη fuzz κατάληξη δεν απομακρύνεται ιδιαίτερα μακριά από τις ίδιες επιρροές.

To single “Follow You Home/Fiend For Sleep” κυκλοφορεί σε 300 αριθμημένα 7ιντσα και σε digital από την Inner Ear.