Items in Basket: 0
Midnight Rainbows

Simon Bloom

Midnight Rainbows

Label: Restless Wind

Genre: Rock / Pop

Availability

  • LP €15.99
    In Stock



Ο SimonBloom (Συµεών Νικολαΐδης) βρέθηκε από πολύ νωρίς στο χώρο της μουσικής και του κινηματογράφου, παίρνοντας τα πρώτα του “μαθήματα” από τον πατέρα του, σκηνοθέτη Νίκο Νικολαΐδη.


Το τέταρτο άλμπουμ του, MidnightRainbows, κυκλοφορεί φέτος την άνοιξη, υπογραμμίζοντας δύο δεκαετίες σημαντικής πορείας του στο μουσικό χώρο, τόσο ως καλλιτέχνη όσο και ως παραγωγού. Δημιουργός του στούντιο ηχογράφησηςShakti και της ανεξάρτητης δισκογραφικής RestlessWind, συνεργάζεται με πολλούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα, αναλαμβάνοντας κάθε φορά διαφορετικούς ρόλους, μπροστά και πίσω από την κονσόλα.


 


Ο SimonBloomσπούδασε μουσική στο Cambridge της Αγγλίας. Ντράμερ στα πρώτα του βήματα, μεταπήδησε γρήγορα στην κιθάρα και αρχές της δεκαετίας του 2000 συμμετείχε στο reggae γκρουπ Spliffification (akaAttikoMinus). Παράλληλα, έγραφε μουσική στο προσωπικό του στούντιοShakti, που έμελε να γίνει ο χώρος όπου θα ηχογραφούσαν τις δουλειές τους αρκετά alternative –και όχι µόνο– συγκροτήματα.


Το 2002 εμφανίστηκε, ως ηθοποιός, στην ταινία Ο Χαµένος Τα Παίρνει Όλατου Νίκου Νικολαΐδη, στο πλευρό του πρωταγωνιστή Γιάννη Αγγελάκα, ο οποίος έγραψε και το soundtrack. Δύο κομμάτια τουSimonBloom,τα WonderfulWorld και FeelSoFine, τα οποία ακούγονται στην ταινία, συμπεριελήφθησανκαι στο soundtrack, αποτελώντας την πρώτη επίσημη δισκογραφική του κατάθεση. Τρία χρόνια αργότερα, ανέλαβε και έγραψε τη μουσική της τελευταίας ταινίας του Νίκου Νικολαΐδη, TheZeroYears.


Παράλληλα με τις στούντιο δημιουργίες του, έχει δώσει πολλές συναυλίες μόνος ή με τους μουσικούς που συνεργάζεται. Ενώ πέρα από τα προσωπικά του live, έχει ανοίξει τις συναυλίες των PavlovsDog, IsobelCampbell&MarkLanegan, TheEarthbound, KristinHersh, SophieSolomon, JeffMartinκ.α.