Items in Basket: 0
Dead / Computer / Blues

Sigmatropic

Dead / Computer / Blues

Label: Inner Ear

Genre: Rock / Pop

Availability

  • CD Digi / Cardboard €9.99
    In Stock



Το νέο album των Sigmatropic Dead Computer Blues” έρχεται σαν φυσική συνέχεια και εξέλιξη της δεκαοχτάχρονης πορείας του συγκροτήματος.


 


Το album έχει σαν κεντρική ιδέα την προσωπική κρίση που βιώνει ο καθένας μας, θέτει ερωτήματα, αλλά συγχρόνως νοσταλγεί το μέλλον που κάποτε ονειρευτήκαμε, ελπίζοντας ότι αυτό θα ξανάρθει γεμάτο νέες υποσχέσεις. Ο νεκρός υπολογιστής αφηγείται την ιστορία ξεκινώντας από το τέλος, ως το όχημα του επαναπροσδιορισμού του μέλλοντος επάνω σε τροχιά που, επιτέλους, δεν την έχουν προκαθορίσει άλλοι. Ο νεκρός υπολογιστής είναι επίσης και το σύμβολο του επαναπροσδιορισμού της μουσικής.


 


Από την ψευδο-πανκ ψευδο-κριτική του “Onion Rock” ως το παραμύθι πολιτικο-θρησκευτικής φαντασίας “When Jesus Walked the Streets of Athens” και από τη νοσταλγική ματιά του “Spaceface” (δανεισμένο από ένα στίχο του David Bowie) ως  την επανεκτέλεση του “Off Hand” των Libido Blume, τα 10 κομμάτια του “Dead Computer Blues είναι φτιαγμένα με υλικά ακμής και παρακμής από τον πολιτισμό μας.  Όλα τα μέλη του συγκροτήματος έχουν συνεργαστεί στο σμίλευμα του τελικού ήχου και των ενορχηστρώσεων ενώ στο “Crystallized” συμμετέχει ο Γιάννης Ντρενογιάννης στην ηλεκτρική κιθάρα.