Items in Basket: 0
Lullabites

Kid Galax

Lullabites

Label: Break Even

Genre: Rock / Pop

Availability

  • CD Digi / Cardboard €9.99
    In Stock

Αφού περιπλανήθηκε στην ελληνική επαρχία, ο Kid Galax, aka Δημήτρης Πολιούδης, εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου περνάει τo περισσοτέρο χρόνο του γράφοντας μουσική.


Διαπαιδαγωγημένος από το νεορομαντισμό των '80s και το ερμηνευτικό ντελίριο του Morrissey, φορτισμένος από τα συναισθηματικά ξεσπάσματα της grunge των '90s και το διακριτικό μελοδραματισμό της σκανδιναβικής indie pop των '00s, ο Kid Galax διαμόρφωσε το δικό του αναγνωρίσιμο ερμηνευτικό και γλαφυρό συνθετικό στυλ.


Διατηρώντας πολυάριθμα side project παράλληλα με τη σόλο πορεία του, έχει συμμετάσχει ερμηνευτικά και στιχουργικά στα δύο επιτυχημένα άλμπουμ του Monsieur Minimal ("Lollipop" - Sound of Everything, 2008, "Pasta Flora" - Sound of Everything, 2010), με τον οποίο έχει μοιραστεί στο παρελθόν πολλές φορές τη σκηνή.


Έχοντας ήδη δημιουργήσει μια ισχυρή παρουσία στη διαδικτυακή κοινότητα και στα τοπικά μουσικά μέσα, το ντεμπούτο άλμπουμ του με τίτλο "Lullabites" είναι η πλέον πολυαναμενόμενη κυκλοφορία της νέας ελληνικής indie σκηνής. Τα 13 τραγούδια του άλμπουμ -10 αγγλόφωνα και 3 ελληνόφωνα- όλα γραμμένα από τον ίδιο, ηχογραφήθηκαν στο Studio 45 της Θεσσαλονίκης, με παραγωγό τον Άρη Καρακάση.