Items in Basket: 0
Blues For The White Nigger

Mk-o

Blues For The White Nigger

Label: Puzzlemusik

Genre: Rock / Pop

Availability

  • CD €8.99 Nice Price
    In Stock

 


Πρόκειται για το  τρίτο άλμπουμ (πρώτο για την Puzzlemusik) του ντουέτου που αποτελείται από την Μαρίνα Καναβάκη και τον Oannes (aka Σωκράτης Παπαχατζής), που έρχεται δύομισι χρόνια μετά το διπλό Unreel.


Το «Blues for the White Nigger» αποτελεί σημαντικό βήμα για το ντουέτο καθώς ενώ τα γνωστά πια χαρακτηριστικά του ιδιαίτερου ύφους τους είναι παρόντα,  ταυτόχρονα ανανεώνουν τα εκφραστικά τους μέσα και τολμούν ένα άλμπουμ  που διευρύνει τις αναζητήσεις τους.


Ένα concept άλμπουμ, σύγχρονο (με την έννοια ότι είναι εμπνευσμένο από – και  αναφέρεται στο – σήμερα) φτιαγμένο από διαχρονικά υλικά όπως το blues, το (λευκό) funk, ειδωμένα μέσα από την ιδιαίτερη, προσωπική, progressive ματιά των MKO.   


Το «Blues for the White Nigger» είναι πιο εξωστρεφές από τα προηγούμενα άλμπουμ τους με δυναμίτες ηλεκτρονικού funk [Blackface], blues αποχρώσεις [White Nigger Blue]και δυνατά εν δυνάμει singles [Star with no name].


Η φαντασία στην αρμονική γλώσσα, και η ευρηματικότητα στη μελωδική ανάπτυξη είναι και εδώ παρόντα όπως άλλωστε σε κάθε δουλειά των ΜΚ-Ο. Στοιχεία που έχουν χαρίσει στις κυκλοφορίες τους την αποδοχή κοινού και κριτικών, με αποκορύφωμα την εμφάνιση του πρώτου τους άλμπουμ Ovation στο top-20 της λίστας των καλύτερων ελληνικών δίσκων της προηγούμενης δεκαετίας! (σύμφωνα με το ηλεκτρονικό περιοδικό Avopolis)


 


 


 Η αφετηρία αλλά και το υλικό όμως πάνω στο οποίο αναπτύσσονται τα παραπάνω στοιχεία αυτή τη φορά είναι τελείως διαφορετικά. Υπάρχει ένας έντονος αυτοσχεδιαστικός χαρακτήρας (οργανωμένος αυτοσχεδιασμός) ενώ οι στίχοι – αν και, γράφτηκαν πριν από δύο περίπου χρόνια – αποκτούν σήμερα μια … προφητική διάσταση καθώς το περιεχόμενο τους που θα μπορούσε να θεωρηθεί υπερβολικό κάποτε, είναι δυστυχώς «φυσιολογικό» και επίκαιρο σήμερα. Κάτι που αντικατοπτρίζεται και στον ίδιο τον τίτλο του άλμπουμ: Blues for the White Nigger.  


 


Το άλμπουμ μοιράζεται ανάμεσα σε 6 αγγλόφωνα τραγούδια και 6 instrumental tracks.


 


Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο στούντιο Artracks με μηχανικό ήχου τον Γιώργο Πρινιωτάκη ο οποίος έκανε επίσης τις μίξεις και το mastering. Παραγωγή: MK-O.


 


Το άλμπουμ δεν θα παρουσιαστεί ζωντανά αυτή την περίοδο. Θα προγραμματιστούν όμως εμφανίσεις των ΜΚ – Ο  το φθινόπωρο οπότε και θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του άλμπουμ σε χώρο που θα ανακοινωθεί.