Items in Basket: 0
What Can Spur Us On

Fun With Nuns

What Can Spur Us On

Label: Wax

Genre: Post Rock / Avant Rock

Availability

  • CD Digi / Cardboard €6.99
    In Stock

Wax Records' 1st release is out now!
          A CD by impro-music collective "Fun With Nuns".
     A 53 minutes mix of free jazz, psycho folk, impro craziness!


 


Συνήθως το λαΪκό ρητό «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια» επιβεβαιώνεται στην περίπτωση των κριτικών παρουσιάσεων «νέων μουσικών κυκλοφοριών» ∙ καταντούν μία ναρκισσιστική αυτοπροβολή του γράφοντος ή του «δημιουργού» διανθισμένη με μπόλικα κοσμητικά επίθετα και λίστες υποτιθέμενων ή υπαρκτών επιρροών, μία προσπάθεια  -αρκετά αυθαίρετη- να ξετυλιχθεί το κουβάρι των προϋποθέσεων παραγωγής των μουσικών έργων, που όμως μονάχα καταφέρνει να αναπαραγάγει τον μπαμπούλα της αυθεντίας.


Το συγκεκριμένο cd πρωτίστως δεν είναι «Μουσικό». Περισσότερο προσομοιάζει με ένα πεδίο συνάντησης αυτοσχεδιασμών χωρίς προαπαιτούμενα, καταστατικά μουσικά κείμενα και πάνω απ’ όλα χωρίς διεύθυνση.


Ο μοναδικός προγραμματισμός έγκειται σε ένα εβδομαδιαίο ραντεβού σε studio, να φυσήξουμε πνευστά, να γρατσουνίσουμε χορδές, να ξεσπάσουμε στα κρουστά. Αυτό που στο τέλος μένει είναι ένας όγκος ήχων όπου δύσκολα είναι ευδιάκριτο ποιος παίζει τι. Θα μπορούσε να περιγραφεί ως μία υπέροχη – γιατί είναι φτιαγμένη πάνω στο χαβαλέ, στους καβγάδες μας και σ’ άφθονα μπουκάλια μπύρας- κακοκουρδισμένη δυσαρμονία ή τάξη της αταξίας.


 


 


www.myspace.com/funwithnunsofficial