Items in Basket: 0
Solecism

Keene

Solecism

Label: Altervision

Genre: Electronica / Ambient / Experimental

Availability

  • DVD €14.99
    In Stock
Μια πραγματικά καλαίσθητη και με ιδιαίτερο τύπωμα έκδoση της Altervision, το dvd "Solecism" αποτελεί ένα είδος συνδημιουργίας και συμπαραγωγής των Keene, οι οποίοι έγραψαν τη μουσική, των Noisiva, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την εικόνα και της Altervision, που βρίσκεται πίσω από το concept, το σχεδιασμό και την έκδοση του dvd, αλλά και της έκθεσης.

Το "Solecism" αποπειράται μια προσέγγιση στο φαινόμενο του σολοικισμού και ουσιαστικά μεταφέρει την ιδέα της παρεκτροπής από τις επίσημες συντακτικές, γραμματικές, εκφραστικές δομές της γλώσσας στο χώρο της μουσικής και της εικόνας. Το "λάθος" δεν εξορίζεται, αλλά γίνεται μέρος της πραγματικότητας.

Στο "Solecism", ο ήχος και η εικόνα κινούνται παράλληλα και αλληλοσυμπληρώνονται, δημιουργώντας ένα πολύ συμπαγές σύνολο, όπου ο ήχος αντανακλάει την εικόνα και το αντίστροφο.

Η μουσική των Κeene κινείται σε μια πιο ηλεκτρονική αισθητική, από αυτή του μόλις κυκλοφορηθέντος άλμπουμ τους "The River and the Fence" και παραπέμπει σε σημεία της σε Pan sonic και Autechre. Ακολουθεί μια πιο αρχιτεκτονική λογική, χωρίς να λείπουν βέβαια το ονειρικό και λυρικό στοιχείο, ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των συνθέσεων των Keene.