Items in Basket: 0
Movement In Place

Whereswilder

Movement In Place

Label: United We Fly

Genre: Rock / Pop

Availability

  • LP €19.99
    In Stock

Other Formats

Ως Movement In Place οι Whereswilder ορίζουν εκεινη τη νοητική διαδικασία που συντελείται όταν ο χρόνος «σταματάει» ξαφνικά, δίνοντάς σου την ευκαιρία να συνειδητοποιήσεις αυτά που συμβαίνουν γύρω σου.

Μέσω αυτής της διαδικασίας, ο νους καταφέρνει να ταξιδέψει πιο γρήγορα από τη φρενήρη καθημερινότητα, γίνεται παρατηρητής της, την ερμηνεύει και -ενίοτε- οδηγείται σε μικρές στιγμές επιφοίτησης, ικανές να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης του σε σχέση με τον ίδιο του τον εαυτό, τον περίγυρό του αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο ζει.

Το Movement In Place αποτελεί την τρίτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά των Whereswilder και κυκλοφορεί στις 12 Νοεμβρίου του 2021 από τη United We Fly.

Ηχογραφήθηκε στα Electric Highway Studios, στην Αθήνα.
Για την παραγωγή του, η μπάντα συνεργάστηκε στενά με τον Γιάννη Βούλγαρη (Bazooka).

Ο ήχος του νέου υλικού, βρίσκει τους Whereswilder να αντλούν έμπνευση από τη μουσική πολυχρωμία της δεκαετίας του '70. Στοιχεία από είδη και ιδιώματα όπως soft rock, soul, funk και singer-songwriter ντύνουν 13 νέες συνθέσεις, καθεμιά από τις οποίες περιγράφει και μία καθημερινή ιστορία που το "Movement In Place" μπορεί να συμβεί σε κάποιον.

Τη φωτογραφία του εξωφύλλου επιμελήθηκε ο φωτογράφος Έβαν Μαραγκουδάκης ενώ ο πίνακας που απεικονίζεται στον ίδιο χώρο με τη μπάντα αποτελεί έργο του Στέφανου Πλέτση. Τα δύο οπτικά στοιχεία αποτελούν και αυτά ερμηνείες του τίτλου του άλμπουμ παρέχοντας στον ακροατή μία ολοκληρωμένη εμπειρία.