Items in Basket: 0
H Hpia Apoplanhsh Ths Fantastikhs Zwhs

Galiatsos Manolis

H Hpia Apoplanhsh Ths Fantastikhs Zwhs

Label: Mlk

Genre: Jazz / Avant Garde

Availability

  • CD €11.99
    Dispatched within 5-10 working days
Η Ήπια Αποπλάνηση Της Φανταστικής Ζωής είναι η 19η προσωπική δουλειά του συνθέτη Μανώλη Γαλιάτσου. Αποτελείται από 11 συνθέσεις: πέντε τραγούδια και έξι ορχηστρικές μουσικές.
Ο τίτλος της δουλειάς αναφέρεται στον ήπιο, σταδιακό τρόπο με τον οποίον η φανταστική ζωή εισβάλλει στην πραγματική, διεκδικώντας -και κερδίζοντας- την ισοτιμία της. Κάθε στιγμή, ζούμε διπλή ζωή: αυτήν που συμβαίνει κι αυτήν που αναπλάθουμε ταυτόχρονα, καθώς την παρατηρούμε να συμβαίνει και την καταγράφουμε ως εσωτερικό γεγονός. Η αλήθεια του εσωτερικού γεγονότος ενδέχεται να δημιουργεί αποκλίσεις σε σχέση με την πραγματικότητα, διατηρεί όμως το βαθύτερο νόημα της πραγματικής εμπειρίας.
Έτσι, η φανταστική ζωή μπορεί να αναδεικνύεται ως σημαντικότερη από την πραγματική, γιατί συνδέεται με το ουσιαστικό περιεχόμενο των στιγμών. Πρόκειται, δηλαδή, για μια σχέση ευθέως ανάλογη με τη σχέση μεταξύ Τέχνης και ζωής. Η ζωή αναφέρεται σε πραγματικά περιστατικά, η Τέχνη στην αλήθεια τους.
Η Ήπια Αποπλάνηση Της Φανταστικής Ζωής υλοποιείται από μία πλειάδα εξαιρετικών μουσικών, όπως, ενδεικτικά: Δήμος Δημητριάδης άλτο σαξόφωνο, Γιάννης Παπαγιάννης όμποε, Κώστας Τζέκος μπάσο κλαρινέτο, Julieta Avetyan βιολί, Σπύρος Καβαλλιεράτος κλασική κιθάρα, Ηλίας Θανάσουλας ηλεκτρική κιθάρα κ.α.