Items in Basket: 0
Happy Hour

Brothers From Another Mother

Happy Hour

Label: Ikaros Music

Genre: Jazz / Avant Garde

Availability

  • LP x2 180gr €24.99
    Out of Stock
Ίσως, ο πιο «καθαρόαιμος» τζαζ δίσκος των τελευταίων ετών στην εγχώρια σκηνή, με εννέα πρωτότυπες συνθέσεις των μελών του γκρουπ το οποίο δημιούργησε πριν λίγα χρόνια ο εμβληματικός ντράμερ Σπύρος Παναγιωτόπουλος και το οποίο συνενώνει μουσικούς από τρεις γενιές (Δημήτρης Παπαδόπουλος τρομπέτα, Φίλιππος Παππάς τενόρο σαξόφωνο, Παναγιώτης Καψαμπέλης κιθάρα, Ραφαήλ Μελετέας πιάνο, Περικλής Τριβόλης κοντραμάσο και φυσικά Σπύρος Παναγιωτόπουλος τύμπανα)!
Με ύφος και στυλ που παραπέμπει στην σπουδαία εποχή του hard bop της δεκαετίας του ’50 και ηχογραφημένο «μια κι έξω» μέσα σε πέντε μόλις ώρες στο στούντιο ηχογραφήσεων της ΕΡΤ, το άλμπουμ αναδεικνύει την αρτιότητα των μουσικών που συμμετέχουν και προσφέρει στον ακροατή ένα απολαυστικό άκουσμα, χωρίς περιττούς εντυπωσιασμούς και επιδείξεις δεξιοτεχνίας.

Οι B.F.A.M. (Brothers From Another Mother) ιδρύθηκαν από τον ντράμερ Σπύρο Παναγιωτόπουλο. Το σχήμα αποτελείται από τους Φίλιππο Παππά τενόρο σαξόφωνο, Παναγιώτη Καψαμπέλη κιθάρα, Ραφαήλ Μελετέα πιάνο, Περικλή Τριβόλη μπάσο, Σπύρος Παναγιωτόπουλος ντραμς και Δημήτρης Παπαδόπουλος τρομπέτα.