Items in Basket: 0
# 5

Lung

# 5

Label: Lung

Genre: Rock / Pop

Availability

  • MAGAZINE + CD €6.00
    Out of Stock
Ένα χρόνο μετά την έκδοση του πρώτου τεύχους του έντυπου μουσικού fanzine Lung, κυκλοφορεί το πέμπτο του τεύχος, μέσα σε ένα κλίμα που και αισιοδοξία βγάζει λόγω της ανταπόκρισης και της αλληλεπίδρασης των αναγνωστών του, και προμηνύει μια ολοένα και αυξανόμενη διάθεση για συναρπαστικότερες σελίδες.

Το πέμπτο μας τεύχος έχει -ως είθισται για την περίπτωσή μας- δύο εξώφυλλα. Στο μπροστινό παρατηρούμε τους Swans, οι οποίοι έχουν και την τιμητική τους εντός του τεύχους, μιας και εκεί θα βρει κανείς έναν επτασέλιδο οδηγό του συνόλου της δισκογραφίας τους. Στο πίσω εξώφυλλο βλέπουμε τους Have A Nice Life, που επίσης έχουν θέση στις μέσα σελίδες, μέσα από την ανάλυση του τελευταίου τους δίσκου. Πέραν αυτών, στα θέματα του τεύχους θα συναντήσει κανείς την Μουσική Ανασκόπηση του 2019, μέσα από 20 άλμπουμ που αγάπησαν οι συντάκτες μας, Αφιερώματα στη Sound Effect Records καθώς και στα σημαντικότερα άλμπουμ των Terry Riley και Shabaka Hutchings, μια ματιά στα soundtracks του Klaus Schulze για το σινεμά, έναν πολιτικοκοινωνικό σχολιασμό πάνω στη Νέα Σκηνή της Ιρλανδίας (Fontaines DC, Murder Capital, Girl Band κλπ).

Κατά το ξεφύλλισμα του Lung #5, το μάτι των απολαυστικών μουσικών αναζητήσεων μάς κλείνουν επίσης τα εκτενή άρθρα γύρω από ονόματα όπως αυτά των Richard Dawson, Kim Gordon, Carla dal Forno, Jane Weaver, The Dears, Centrum, Oiseaux Tempete, Tindersticks, Nick Cave and the Bad Seeds, Brutus, Floating Ponts, Big Thief, Pharmakon, Cult Of Luna, DIIV, Μπαλάντες Για Φόνους, ΗΧΟΤΟΠίΑ, Sofia Sarri & Costin Chioreanu, Angel Olsen κ.α..

Στις μόνιμες στήλες, θα βρούμε ένα αναλυτικό ξεδίπλωμα του δίσκου Bare Hands των Reporters του Κώστα Ποθουλάκη (Villa 21 κλπ), από τη στήλη Local Lung in Rewind, και στην αντίστοιχη που αφορά την Αφροαμερικανική κουλτούρα και τα παρακλάδια της, City Ghetto Land, παρουσιάζεται μια σειρά σημαντικών έργων από παραφερνάλια του jazz ιδιώματος, όπως αυτά της ethio jazz, jazz samba, latin jazz κλπ.

Όπως και στα προηγούμενα τεύχη έτσι και σε αυτό, τα κείμενα συνοδεύουν οι ήχοι μιας cd-συλλογής, εν προκειμένω, αυτής που τιτλοφορείται ως Cosmic Corridors και περιλαμβάνει μια αλληλουχία από cosmic electronica, kraut, prog και post rock συνθέσεις. Günter Schickert, Kosmischer Läufer, Pixie Ninja, Roll the Dice, Bremen, Mind Over Mirrors, Die Wilde Jagd, Mechanimal, Long Hallways, ΗΧΟΤΟΠίΑ, Red Elephants, Τεφλόν, είναι οι δημιουργοί και τα σχήματα -εκτός και εντός της χώρας- που φροντίζουν για τις ηχητικές αυτές εμπνεύσεις. Το εξώφυλλο της συλλογής επιμελήθηκε η εικαστικός Σύλβια Πετσούρα.








Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, πως στην ειδική σελίδα στο site μας , www.lungfanzine.gr/poll, μπορεί κανείς να ψηφίσει για τα αγαπημένα του άλμπουμ για τη δεκαετία 2010-2019. Με την ψήφο, οι αναγνώστες/στριες μπαίνουν σε κλήρωση για βινύλια, cd και βιβλία που μας παραχώρησαν καταστήματα και labels. Οι επικρατέστερες επιλογές άλμπουμ, θα συμπεριληφθούν στην επετειακή έκδοση που ετοιμάζει η συντακτική ομάδα του Lung με την ανασκόπηση της δεκαετίας που μας αποχαιρετά εντός ολίγων ημερών. Μια έκδοση που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του προσεχούς Γενάρη, 2020, και πέραν των 100 άλμπουμ που διάλεξαν οι συντάκτες του φανζίν, θα υπάρχει και μια λίστα με τις επιλογές των αναγνωστών του.