Items in Basket: 0
Aktinografia

Lolama Dyo

Aktinografia

Label: Labyrinth Of Thoughts

Genre: Rock / Pop

Availability

  • CD Digi / Cardboard €11.99
    Out of Stock
Οι “ΛΩΛΑΜΑ ΔΥΟ” δημιουργήθηκαν το 2012 στη Θεσσαλονίκη, από τα δύο ιδρυτικά μέλη των «Λώλαμα», της παράξενης και ιδιαίτερης μετα-punk μπάντας, που ήταν ενεργή κυρίως στο πρώτο μισό της δεκαετίας του ’90. Τον Χρήστο Τζιώκο στη φωνή και τον Στέλιο Εμμανουηλίδη στην κιθάρα και στο ούτι.

Το 2014 κυκλοφόρησαν από την Labyrinth of Thoughts Records, το LP με τίτλο «Σχεδόν ετοιμόρροπα».

Οι «Λώλαμα δύο» είναι η συνέχεια, μετά από 15 χρόνια σιωπής, των «Λώλαμα». Η καινούρια τους δουλειά με τίτλο «Ακτηνογραφία» είναι ένας θεματικός δίσκος. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι παρμένοι και ντυμένοι μουσικά από το ομώνυμο τελευταίο βιβλίο του τραγουδιστή τους Χρήστου Τζιώκου. Αποτελείται από 8+1 τραγούδια. Οκτώ ακτηνογραφίες με ονόματα ζώων που αναρωτιούνται πώς ένας άνθρωπος μπορεί να μεταμορφωθεί σε κτήνος, σκορπώντας γύρω του τόση βία και τόσο πόνο, και ένα τραγούδι που αναρωτιέται «Τι είναι η αγάπη;», σε ποίηση του Γιώργου Θ. Γιαννόπουλου.

Η μουσική τους είναι δύσκολο να ενταχθεί σε κάποια συγκεκριμένη μουσική φόρμα. Εξάλλου πάντα αυτό ήταν δύσκολο, όπως και τότε με τους «Λώλαμα». Για τον ήχο τους και την ατμόσφαιρά τους, τώρα δανείζονται μουσικές φόρμες από διάφορα είδη: ανατολίτικες, βυζαντινές, ethnic, punk, rock, jazz, disco αλλά παραδόξως και πάλι το αποτέλεσμα είναι, σε συνδυασμό και με τους στίχους: Λώλαμα! αλλά τώρα πια: μετά-Λώλαμα. Απαλοί αλλά και σκληροί, ταυτόχρονα. Δυστοπικοί αλλά με ανοιχτές χαραμάδες, για να μπει έστω και λίγο, ελάχιστο, φως.

Συνοδοιπόρος τους από αυτό το album είναι ο Μπαμπίνος, το νέο μέλος των «Λώλαμα δύο», ο οποίος ανέλαβε το Programming, την παραγωγή και το Μastering της «Ακτηνογραφίας». Συμμετέχουν επίσης ο Θανάσης Τσίτσαρης στο τσέλο, η Έλσα Μήτσα στο βιολί και η Ευαγγελία Αργυροπούλου στην τρομπέτα. Τέλος, στην αφήγηση, η φωνή του «Υλικού Ονείρων», δημοσιογράφος Πέννυ Τομπρή.