Items in Basket: 0
#2

Lung

#2

Label: Lung

Genre: Rock / Pop

Availability

  • MAGAZINE + CD €5.00
    Out of Stock
Το Lung Fanzine είναι μια προσπάθεια να «ξαναμιλήσουμε» για μουσική μακριά από τις ψυχρές οθόνες των κινητών και των PC. Ένα diy έντυπο που «αναπνέει» για την μουσική και πολύ θα ήθελε να φέρει ξανά κοντά το λεγόμενο εναλλακτικό ακροατήριο, αλλά κυρίως να καταφέρει να πείσει για το αντίθετο, όσους ισχυρίζονται πως δεν βγαίνει καλή μουσική σήμερα.

Λίγες μέρες πριν εκπνεύσει το 2018 παρουσιάσαμε το πρώτο μας τεύχος (το οποίο εξαντλήθηκε), ενώ πιστοί στην υπόσχεση μας πως θα επιστρέφουμε κάθε δύο (και κάτι) μήνες, «απελευθερώνουμε» το Lung #2 την Παρασκευή 15 Μαρτίου.

Το κεντρικό αφιέρωμα του τεύχους αφορά το Noise-Rock, ίσως το πιο παρεξηγημένο μουσικό ιδίωμα με τη λέξη rock σαν δεύτερο συνθετικό, με αναφορά στους Daughters, A Place to Bury Strangers, The Men, Girl Band, Lightning Bolt, Sex Swing, Metz, Gnod κ.α. Άρθρα για τους Dead Can Dance, τους Algiers, τους Ceramic Dog του Marc Ribot, το νέο μυστικό (όχι και τόσο πια) της Αθηναικής underground σκηνής που ακούει στο όνομα Sans Corps, το νέο ήχο των Mono, τη νέα μουσική πρόταση των Λονδρέζων πειραματιστών Housewives και την όχι και τόσο νέα αλλά αγαπημένη των The Twilight Sad. Μόνιμες στήλες, αφιερώματα αλλά και μια 20αδα με albums του 2018 που θα ήταν κρίμα να αγνοηθούν.

Το δεύτερο τεύχος του Lung θα συνοδεύει η πρώτη μας CD-R συλλογή με κομμάτια (τα περισσότερα εκ των οποίων ακυκλοφόρητα μέχρι σήμερα) που μας παραχώρησαν σπουδαία εγχώρια και ξένα σχήματα όπως οι Βρετανοί Gnod, Housewives, Sex Swing, οι Βερολινέζοι Heads. , οι «δικοί μας» Sans Corps, Georgios Karamanolakis, -̶s̶i̶s̶t̶e̶r̶, Krause, Calf, Doctors Orders, Κτίρια τη Νύχτα, Άλφα Πυγμαίος, Zenjungle και οι Πολωνοί Złota Jesień. Το artwork της συλλογής μας έχει επιμεληθεί ο ζωγράφος και γραφίστας Γιάννης Sugahtank Ρουμπάνης.

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου, 14 μέρες μετά την κυκλοφορία του Lung #2 θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση του με το No Festive Stress, Breathe and Celebrate, στον χώρο του αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός με live από τους Bokomolech, Sigmatropic, -̶s̶i̶s̶t̶e̶r̶, Tasos Sagris & Whodoes και Adolf Plays the Jazz και είσοδο ελεύθερη.