Items in Basket: 0
A New Disease

Sediment Bruise

A New Disease

Label: Music Kitchen

Genre: Rock / Pop

Availability

  • CD Digi / Cardboard €4.99
    In Stock

Other Formats

Το A New Disease είναι η δεύτερη δισκογραφική δουλειά του ταλαντούχου εξαμελούς indie post rock συγκρότηματος των Sediment Bruise.


 


Με έδρα τη Θεσσαλονίκη και έχοντας εμφανιστεί ζωντανά σε γνωστά venues τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο οι Sediment Bruise με το νέο άλμπουμ τους “A New Disease”, παρουσιάζουν εννέα καινούργιες συνθέσεις οι οποίες ηχογραφήθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Λονδίνο.


 


 Η παραγωγή ανήκει στον γνωστό Βρετανό μουσικό παραγωγό Clive Martin, ο οποίος από τις αρχές της δεκαετίας του 80 μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με ονόματα που έχουν αφήσει ιστορία στη διεθνή μουσική σκηνή όπως οι Visage, Marc & The Mambas, Hunters & Collectors, Huxton Creepers, Echobelly, Reef, Puressence, A, Stereophonics, Les Negreses Vertes, Youssou NDour, Gipsy Kings κ.α. Ο Clive Martin λειτουργώντας ως το 7ο μέλος του συγκροτήματος, ολοκλήρωσε τον ήχο της μπάντας με την ιδιαίτερη σφραγίδα του και παρέδωσε ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.


 


Εννέα ιδιαίτερα κομμάτια βασισμένα σε ένα δυναμικό rhythm section, που συνδυάζουν αρμονικά τις ατμοσφαιρικές post rock μελωδίες με τον ήχο του βιολιού και εμπλουτίζονται με φωνητικά γεμάτα συναίσθημα urban αισθητικής. Ατμοσφαιρικό indie rock στα καλύτερα του, με λυρικά ξεσπάσματα και μαγευτικές μελωδίες όπου από μέσα του αναδύεται το ευρύ φάσμα των μουσικών επιρροών του συγκροτήματος όπως οι Radiohead, Deus, Massive Attack, Sigur Ros, Royksopp, Tool και Arcade Fire.