Items in Basket: 0
Ganja

Ku

Ganja

Label: Inner Ear

Genre: Rock / Pop

Availability

  • LP 180GR +MP3 COUPON €17.99
    In Stock
Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει από το 2013 που κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του KU, “Feathers”. Μέσα σε μια αναταραχή από παγκόσμιες και προσωπικές αλλαγές, που ο απόηχός της είχε το προβάδισμα και ενώ τα άλλα project του (Jay Glass Dubs και The Hydra) άρχισαν να έχουν απήχηση, αποφάσισε ότι ήταν καιρός όλο το υλικό, που υπήρχε μέχρι τότε αδρανές στα demo του, να αρχίσει να παίρνει τη μορφή ενός δεύτερου album.



Από την παλλόμενη δύναμη του “A Happening” ως την κλειστή μελαγχολία του “Cypriol”, το “Ganja” ξετυλίγεται σαν σπείρα και είναι ένα album αναχωρήσεων και αφίξεων, μια αμυδρή υπογραφή μιας προηγούμενης ζωής και η απόφαση για μια καινούρια. Πατώντας γερά πάνω σε θέματα όπως η δύναμη, η αγάπη, η φιλοδοξία και η κατάθλιψη, υπογραμμίζει τον εθισμό σε όλα τα παραπάνω, που μπορεί να προκύψει μεμονωμένα ή και ταυτόχρονα.



Όπως και το φυτό που έδωσε στο album το όνομά του, η μουσική στο “Ganja” είναι ένα ευεργετικό παράσιτο, ένα δυνατό συμβιωτικό και ένα deja-vu από συναισθήματα, μυρωδιές, μελωδίες και ενορχηστρώσεις, απροσδιόριστα κι όμως τόσο συγκεκριμένα. Η ενορχήστρωση είναι εσκεμμένα όσο το δυνατόν πιο απλή, δίνοντας έμφαση στην ουσία του ήχου. Διαστημικές κιθάρες, moogs αλά Battiato, επίμονα κρουστά και protoelectronics που σιγομουρμουρίζουν αντιπαρατίθενται στην ακουστική ευαισθησία, σε μεγαλοπρεπή χορωδιακά και διαθέσεις λευκής ρέγγε, αποκαλύπτοντας μια διαδικασία που δεν είναι ποτέ στρατευμένη προς μία κατεύθυνση.



Ηχογραφημένο live στο μεγαλύτερο μέρος του, από το Μάιο ως τον Ιούνιο του 2015, με το ταλέντο, τη μουσική τεχνική και τη γνώση των εδώ και χρόνια συνεργατών του, Baby Guru, στο στούντιό τους Marginalia, με τον Prins Obi, τον King Elephant και τον ίδιο τον KU στην παραγωγή, το “Ganja” είναι μια προσωπική ιστορία τραγουδισμένη και παιγμένη ανάμεσα σε φίλους που μάχονται, αγαπούν, αποφασίζουν και ξεχνούν ο ένας τον άλλον χωρίς ποτέ να ξεμαθαίνουν αυτό που τους φέρνει κοντά. Είναι αυτή η μυστηριακή στιγμή όταν τα πάντα συγχρονίζονται και οι λέξεις και οι ήχοι επιπλέουν ελεύθερα και γεμίζουν το δωμάτιο, όπως ο καπνός από ένα αποξηραμένο βότανο.