Items in Basket: 0
Euphoria

Sarri Sofia

Euphoria

Label: Inner Ear

Genre: Post Rock / Avant Rock

Availability

  • LP 180GR +MP3 COUPON €17.99
    In Stock

Other Formats



Αιωρούμενα θραύσματα γήινης πραγματικότητας μετασχηματίζονται για να αγκαλιαστούν σε μια παράξενη ένωση, γιορτάζοντας τη νέα ευφορική υπόστασή τους, απηχώντας ζωή και μυστικιστικά όνειρα.  


 


Η μουσική της Σοφίας Σαρρή είναι προσωπική, παγανιστική και μαγική. Ένα σύμπαν όπου οι επιλογές χωρίς συμβιβασμούς είναι ευπρόσδεκτες, επιτρέποντας στην Κρητική λύρα, από τα βουνά της γενέτειράς της, να αισθάνεται άνετα δίπλα στο αναλογικό synth και στο δαιμονισμένο χτύπημα του διπέταλου. 


 


“Κάθε κομμάτι έχει την ιστορία του” λέει η Σοφία, “ένας ιερός δεσμός με τη φύση, σαν να υπάρχει ένα τοτέμ στο πνεύμα του κάθε τραγουδιού”. To φεγγάρι, ο κούκος, ο λύκος, τα έγχορδα και τα ηλεκτρονικά micro beats μοιάζουν να ενώνονται άψογα με τα άλλοτε εύθραυστα και άλλοτε δυναμικά φωνητικά της Σοφίας, εκδηλώνοντας την παντοδυναμία της φύσης.


 


Το ταξίδι της Σοφίας στη μουσική και το τραγούδι είναι μεγάλο. Έχει ερμηνεύσει και συνθέσει για μπάντες διαφορετικού υπόβαθρου, όπως η post rock κολεκτίβα των Night on Earth, πρωτοπόροι για την indie σκηνή της Αθήνας. Αυτή τη φορά το ζητούμενο ήταν να ορίσει και να αφηγηθεί τα μουσικά μονοπάτια που έχει εξερευνήσει μέχρι σήμερα. Να χειριστεί τη φωνή της ως ισότιμο όργανο ανάμεσα στα άλλα μουσικά όργανα και να τραγουδήσει εκ βαθέων το μυστικιστικό παράλληλο σύμπαν της. Πειραματίζεται τόσο με τις παραδοσιακές όσο και με τις σύγχρονες φόρμες, ενώ ταυτόχρονα ακολουθεί το συνονθύλευμα της μαζικής ηχητικής και μουσικής πληροφόρησης που χαρακτηρίζει τη γενιά της.


 


Δύσκολο να βάλεις ετικέτα στη μουσική της: avant rock με μια μικρή δόση σκανδιναβικού black metal, urban ambient, dark-hop... Τη στιγμή που είμαστε έτοιμοι να την κατηγοριοποιήσουμε καταφέρνει να ξεγλιστρήσει. Όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο από μία καλλιτέχνη της οποίας οι επιρροές απλώνονται σε ολόκληρο το μουσικό σύμπαν και εκφράζονται από την υψηλότερη και βαθύτερη ανθρώπινη ανάγκη: την επικοινωνία.