Items in Basket: 0
Ii

Next Step Quintet

Ii

Label: Puzzlemusik

Genre: Jazz / Avant Garde

Availability

  • CD Digi / Cardboard €12.99
    In Stock
Πρόκειται για το δεύτερο άλμπουμ των NextStepQuintet στο οποίο συμμετέχει ο ραγδαία ανερχόμενος Νεοϋορκέζος σαξοφωνίστας TivonPennicott.

Δύο χρόνια έχουν περάσει από τη κυκλοφορία του πρώτου τους ομώνυμου άλμπουμ και η ανοδική πορεία των NextStep προς την επιτυχία είναι συνεχής και αδιάκοπη.Τα συχνά live τους στις σκηνές των "Κεραμείον" και "Σπίτι" δημιούργησαν ένα σταθερό φανατικό κοινό που τους ακολουθεί και πλέον γεμίζει κάθε χώρο που εμφανίζονται.

Σημαντικός παράγοντας που έχει συντελέσει σε αυτό, είναι ότι ο χαρακτηριστικός τους ήχος προσελκύει κοινό από διάφορες ηλικίες και διάφορες μουσικές «φυλές», που δεν ακούει απαραίτητα jazz κατάαποκλειστικότητα. Πολλές live εμφανίσεις, σε συνεργασία με διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως ο JDWalterκαθιστούν τους NextStepQuintet την πλέον αναγνωρισμένη και επιτυχημένη σύγχρονη jazz μπάντα στην Ελλάδα.

Highlights των μέχρι τώρα εμφανίσεων τους το live στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και η εμφάνιση τους στις «Νύχτες Ραδιοφώνου» του ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο.

Οι NextStepΑποτελούνται από τους:Βασίλης Ποδαράς (drums), Ντίνος Μάνος (μπάσο), Θοδωρής Κότσυφας (κιθάρα), Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο), ενώ στο «2»συναντάμε στο άλτο σαξόφωνο τονΤάκη Πατερέλη (συχνότατο καλεσμένο στις liveεμφανίσεις τους) και στο τενόρο σαξόφωνο τονTivonPennicott, καθώς ο Ελληνο-Σουηδός σαξοφωνίστας Ορφέας Τσουκαλάς συμμετείχε μόνο στο προ διετίας ντεμπούτο τους.

Τα μέλη των NextStepQuintetδιατηρώντας την φρεσκάδα που χαρακτηρίζει το νεαρό της ηλικίας τους, αλλά σαφέστατα εμπειρότεροι πλέον, κάνουν το ... "επόμενο βήμα" στη δισκογραφική τους καριέρα. Με ένα CD το οποίο περιλαμβάνει 7 νέες συνθέσεις, οι NextStepQuintet μας ταξιδεύουν διατηρώντας τον χαρακτηριστικό τους ήχο, ενώ παράλληλα με μεγάλη αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα εξερευνούν νέα ηχητικά μονοπάτια.

Το νέο άλμπουμ αποδεικνύει ότι τεχνική αρτιότητα, groove και όμορφες μελωδίες μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά. Η δυναμική ατμόσφαιρα στο “TheArchitect” με τις χαρακτηριστικές δοξαριές του κοντραμπάσου, τα ευφυέστατα και αριστοτεχνικά solo στο “EroticWarfare”, το έξυπνοgroove στο “Rosalinda’sDance”και η αβίαστη μελωδικότητα του “TheLastDance”είναικάποια μόνο από τα δείγματα της υψηλής κλάσης αυτού του άλμπουμ.

Η ηχογράφηση και η μίξη του 2 έγινε από στο StudioSierraαπό τον Γιώργο Καριώτη. Mastering: DougHenderson