Items in Basket: 0
Oneiropagida

Oneiropagida

Oneiropagida

Label: Inner Ear

Genre: Rock / Pop

Availability

  • LP + MP3 COUPON €16.99
    Dispatched within 5-10 working days

Έχει περάσει πάνω από μια δεκαετία από την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά κι όμως οι Ονειροπαγίδα εξακολουθούν να παραμένουν ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά συγκροτήματα, γι΄ αυτό και το νέο album με τίτλο το όνομά τους είναι αναμφισβήτητα το ελληνόφωνο comeback της χρονιάς.


Το album είναι μια αναδρομή υλικού που είχε γραφτεί αμέσως μετά τη ”Μελόντικα” (2000) αλλά και πιο νέων κομματιών. Την παραγωγή και μίξη ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, Χρήστος Λαϊνάς.  Καθώς τα μέλη της Ονειροπαγίδας ζουν πλέον σε τρεις διαφορετικές πόλεις (Αθήνα, Τορόντο, Στοκχόλμη), το album ολοκληρώθηκε μετά από πολλές ώρες πτήσεων αλλά και με τη βοήθεια του Skype και άλλων προγραμμάτων ανταλλαγής ψηφιακών αρχείων.


Ηχητικά πρόκειται για έναν απλό, γρήγορο, δυνατό κιθαριστικά και άμεσο στιχουργικά δίσκο, με πρόθεση να αποδώσει όσο το δυνατόν περισσότερο το live παίξιμο του συγκροτήματος.  Η παραγωγή είναι λιτή, χωρίς πολλούς πειραματισμούς, ενώ τα ηλεκτρονικά στοιχεία που χαρακτήρισαν παλαιότερες δουλειές τους, έμειναν σε αρκετά μεγάλο βαθμό στην άκρη. Οι κιθάρες είναι πιο δυνατές από ποτέ και στο επίκεντρο έρχεται το ίδιο το τραγούδι.