Items in Basket: 0
Speaking Of Secrets

Playground Theory

Speaking Of Secrets

Label: Puzzlemusik

Genre: Rock / Pop

Availability

  • CD €8.99 Nice Price
    In Stock
Το Speaking of Secrets περιλαμβάνει 11 τραγούδια που ρέουν αβίαστα και σταδιακά χτίζουν μία χαρακτηριστική «Playground Theory» ατμόσφαιρα, πράγμα ασυνήθιστο για ντεμπούτο συγκροτήματος.

Ηλεκτρονικές φράσεις συνδυάζονται με απόκοσμες μελωδίες και δημιουργούν μία εσωτερική ένταση που αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο στα τραγούδια των Playground Theory. Οι ονειρικές μελωδίες στα γυναικεία φωνητικά έρχονται σε αντίστιξη με τους συχνά οξύμωρους στίχους, που λειτουργούν άλλοτε αρμονικά και άλλοτε αντιφατικά, έτσι όπως πλαισιώνονται από ποικιλόχρωμους και χαρακτηριστικούς ρυθμούς.

Ο όρος “Dream pop” κατ’ ανάγκη επιστρατεύεται για να περιγράψει αυτό το ιδιαίτερο κράμα που αποτελεί τη μουσική των Playground Theory. Μουσική που μοιάζει σαν να ήταν πάντα εδώ, αλλά που ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερη, έχει χαρακτήρα, δεν μιμείται κανέναν και δεν βροντοφωνάζει την αξία της. Περιμένει να την ανακαλύψεις.



Το εναρκτήριο “Illusion” σε κερδίζει από τις πρώτες νότες και δίνει το αρχικό στίγμα. Ξεχωρίζουν για τη ραδιοφωνική τους δυναμική τα “Waves”, “Dance”, “Desire” και το “Accident” με το τσέλο της Βαρβάρας Τσότρα να κλέβει την παράσταση σε ένα έτσι κι αλλιώς σπουδαίο τραγούδι. Το Speaking of Secrets είναι ένα άλμπουμ που έχει το μάλλον σπάνιο για την εποχή του (και χαρακτηριστικό για την Puzzlemusik) προνόμιο να ακούγεται από την αρχή μέχρι το τέλος.


Το συγκρότημα αποτελείται από την Μάρσια Ισραηλίδη (φωνή, στίχοι, πιάνο, synths), τον Δημήτρη Νέγκα (synths, piano, στίχοι) και τον Βαγγέλη Κατσουλάκη (ντραμς).

Η Μάρσια και ο Δημήτρης μαζί με τον Βαγγέλη σχημάτισαν το συγκρότημα το 2009. Κομβικό σημείο στην πορεία των Playground Theory ήταν η συμμετοχή της Μάρσιας στο Εργαστήρι Σύνθεσης Τραγουδιού που επιμελείται και συντονίζει εδώ και λίγα χρόνια ο Χρήστος Αλεξόπουλος. Το συγκρότημα τράβηξε την προσοχή του Χρήστου σε βαθμό τέτοιο που για πρώτη φορά ενδιαφέρθηκε να αναλάβει την παραγωγή σε άλμπουμ άλλου καλλιτέχνη.

Το άλμπουμ τελικά ηχογραφήθηκε τον χειμώνα και την άνοιξη του 2013 στα Artracks Studios, με συμπαραγωγούς τον Γιώργο Πρινιωτάκη και τον Αλέξη Μπόλπαση. Προηγήθηκε pre-production από τον Νέστορα Θεοφιλόπουλο και τους ίδιους τους Playground Theory.



Στο Speaking of Secrets συμμετέχουν ακόμη οι μουσικοί:



Νέστορας Θεοφιλόπουλος (κιθάρα και additional synths), Δημήτρης Κατσικάδης (μπάσο), Μίλτος Κρητικός (κιθάρα στο εισαγωγικό θέμα του “Toes Tense”), Βαρβάρα Τσότρα (τσέλο), Χρήστος Αλεξόπουλος (additional synths)



Cello arrangement: Χρήστος Αλεξόπουλος

Ενορχήστρωση: Playground Theory