Items in Basket: 0
In Paris

Psihoyios Yiorgos

In Paris

Label: Polytropon

Genre: Jazz / Avant Garde

Availability

  • CD Digi / Cardboard €11.99
    In Stock

Μετά από το επιτυχημένο 3ο album “The art of melancholy”, ο Γιώργος Ψυχογιός επιστρέφειστην δισκογραφία με ένα μοναδικό c.d. – έκπληξη, κάνοντας μια στροφή στην ως τώρα πιανιστική του πορεία και δημιουργώντας ένα δίσκο μόνο με ακκορντεόν! Τίτλος: Yiorgos Psihoyios in Paris.


Σε ολόκληρο το c.d. τo ακκορντεόν έχει τον κεντρικό ρόλο και συνομιλεί με σπουδαίες και πρωτότυπες ενορχηστρώσεις σε κομμάτια της διεθνούς μουσικής σκηνής, αλλά και προσωπικές συνθέσεις από τον ίδιο τον Γιώργο Ψυχογιό. Manouche κιθάρες, βιμπράφωνο, σαξόφωνα, τρομπέτα και κρουστά, αλλά και ορχήστρες βιολιών και μια μοναδική παιδική κοριτσίστικη χορωδία, συνθέτουν ένα μουσικό παζλ μοναδικό!


Κάθε κομμάτι αυτού του album είναι και μια έκπληξη και μια έκρηξη δημιουργίας από τον συνθέτη. Οι μελωδίες βγαίνουν κατευθείαν από την καρδιά του και έχουν άρωμα από τα χρόνια του ’50 και του ’60, που κάθε νότα ήταν γεμάτη από όνειρα και δίψα για ζωή, όπως λέει και ο ίδιος …


Στο c.d. περιλαμβάνονται 17 κομμάτια! Κομμάτια θρύλοι της jazz και όχι μόνο, σκηνής, σε πρωτότυπες ενορχηστρώσεις για ακκορντεόν, όπως το Four του Miles Davis, το Dance me   to the end of love του Leonard Cohen, το Autumn leaves’, το ‘Call meτου Tony Hatch (στο οποίο ο Γιώργος Ψυχογιός ενσωματώνει και μια Παιδική Χορωδία), αλλά και δικές του συνθέσεις, δημιουργούν ένα c.d. που το απολαμβάνεις ολόκληρο! Το Manouche Mamma είναι μια νέα σύνθεση του Γιώργου Ψυχογιού, ένα κομμάτι γρήγορο και δυναμικό, που σίγουρα θα αγαπηθεί από τους λάτρεις του οργάνου!


Στο c.d. συμμετέχουν εξαιρετικοί μουσικοί:


Χρήστος Ασωνίτης – τύμπανα


Περικλής Τριβόλης – κοντραμπάσο


Γιάννης Κασέτας – άλτο σαξόφωνο


Βαγγέλης Παρασκευαϊδης – βιμπράφωνο


Νίκος Τερζάκης – κιθάρες


Σώλης Μπαρκή – κρουστά


Δημήτρης Παπαδόπουλος – τρομπέτα


Γιώργος Ξανθάκος – τενόρο σαξόφωνο


Αποστόλης Λεβεντόπουλος – κιθάρες


και η Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου (μόνο κορίτσια)


 


Το ακκορντεόν με το οποίο παίζει ο Γιώργος Ψυχογιός θεωρείται από τα καλύτερα στον κόσμο και είναι από την ιταλική Siwa and Figli, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το master c.d. είναι gold reference mobile fidelity c.d.


Η ηχογράφηση έγινε στο Studio Sierra.