Items in Basket: 0
Lappuggla

Etten

Lappuggla

Label: Inner Ear

Genre: Rock / Pop

Availability

  • CD BOOK €13.99
    Dispatched within 5-10 working days

Μετά το ντεμπούτο album της “I Know You ‘re Behind Me But I’m Not Scared”, που κυκλοφόρησε το 2009, η Etten (Ελένη Τζαβάρα) επιστρέφει με τη νέα της δισκογραφική δουλειά που έχει τον τίτλο “Lappuggla”.


 


Η lappuggla (προφέρεται λαπούγκλα) είναι ένα είδος κουκουβάγιας που ζει στο Βόρειο Ημισφαίριο και σε πολλές περιοχές την φωνάζουν Φάντασμα του Βορρά. H “Lappuggla” της Etten είναι σοφή, παρατηρεί τα πάντα από ψηλά και διηγείται τις ιστορίες του δάσους και της φύσης γενικότερα. Μέσα από 11 κομμάτια ο ακροατής ανακαλύπτει ότι μόνο μια λεπτή γραμμή χωρίζει το παραμύθι από την πραγματικότητα και οι ιστορίες των δέντρων, των φυτών και των ζώων δε διαφέρουν και πολύ από αυτές των ανθρώπων.


 


Το “Lappuggla” γεννήθηκε μέσα από ιδέες και συνεχείς πειραματισμούς της Etten και είναι εξ ολοκλήρου δική της δημιουργία (μουσική, στίχοι, παραγωγή, εκτέλεση, φωνές, programming, ηχογράφηση).  Παράλληλα με την έμπνευση και την φαντασία που έχει αντλήσει από το μαγικό κόσμο της φύσης, με οδηγό πάντα την Lappuggla, ξεκίνησε να δουλεύει πάνω σε ηλεκτρονικά στοιχεία και ρυθμούς και για πρώτη φορά με κάποια όργανα που την ενδιέφεραν ηχητικά όπως το σαντούρι, η άρπα, το hang drum κ.ά.  Πάνω σ’ αυτή την ιδέα ο συνεργάτης αλλά και δάσκαλός της, Coti K., κατασκεύασε δύο νέα μουσικά όργανα το «Διαπαντός» και το «Διαμέσον», που εντάσσονται στην οικογένεια των σαντουριών, χρησιμοποιήθηκαν στις ηχογραφήσεις της ”Lappuggla“ και θα συνοδεύουν τις μελλοντικές ζωντανές εμφανίσεις της Etten. Ο ίδιος συμμετείχε γράφοντας επιπλέον κάποια όργανα αλλά και κάνοντας τις τελικές μίξεις του album που ηχογραφήθηκε στη Σουηδία, στην Τήνο και στο Lemontree Studio στην Αθήνα.


 


Τέλος το “Lappuggla” ολοκληρώνεται εικαστικά μέσα από τους ιδιαίτερους πίνακες της ζωγράφου Ελένης Γλύνη (που δημιουργήθηκαν ειδικά για το εξώφυλλο και το booklet του cd), τα σύμβολα που σχεδίασε η ίδια η Etten και την μοναδική συσκευασία που σχεδίασε ο db.   


 


Το “Lappuggla” κυκλοφορεί σε special edition cd και digital album από την Inner Ear