Items in Basket: 0
# 4

Lung

# 4

Label: Lung

Genre: Rock / Pop

Availability

  • MAGAZINE + CD €6.00
    Out of Stock
Ένα χρόνο από την εκκίνηση του εγχειρήματος του έντυπου μουσικού φανζίν Lung και δέκα μήνες μετά την κυκλοφορία τού πρώτου του τεύχους, είναι αληθινά ελπιδοφόρο που τόσο οι εκδόσεις του, όσο και οι γενικότερες δράσεις της ομάδας ανθρώπων που του δίνει υπόσταση, αγκαλιάστηκαν και τονώθηκαν από ετερόκλητο κοινό. Στη «μεγαλύτερη εικόνα» της δραστηριότητάς του, ξεχωρίζουν αναμφίβολα τα δύο μουσικά φεστιβάλ που αυτόνομα διοργάνωσε, με καλλιτέχνες όπως οι Bokomolech, Sigmatropic, Γεώργιος Καραμανωλάκης, Adolf Plays the Jazz, -̶s̶i̶s̶t̶e̶r̶, Tasos Sagris and Whodoes κ.α., και στα οποία παρευρέθηκαν συνολικά πάνω από 700 άτομα.

Σειρά παίρνει το τέταρτο τεύχος, που θα βρίσκεται εκεί έξω από το ερχόμενο Σάββατο 19 Οκτωβριού. Σε αυτή την έκδοση συναντά κανείς -όπως συνηθίζεται για το παρόν έντυπο- μια ποικιλομορφία και μια πολυσυλλεκτικότητα σε θέματα γύρω από τον ήχο του σήμερα (κυρίως), αλλά και του χθες. Στο επίκεντρο τοποθετείται ένα εκτενές αφιέρωμα στο σύγχρονο Ambient (ηχο)τοπίο -με αναφορά και σε καίρια ονόματα του παρελθόντος-, με τις εξελίξεις και τους καθοριστικούς εκπροσώπους της εν λόγω μουσικής αντίληψης στις τελευταίες δύο δεκαετίες, δηλαδή στα '00s και τα '10s, να απλώνονται σε δέκα σελίδες. Από την drone πλευρά των Tim Hecker και William Basinski στην μοντέρνα κλασσική αισθητική με ηλεκτρονικές παρεμβολές των Rafael Anton Irisarri, Bersarin Quartett και Nils Frahm, κι από το ρετροφουτουριστικό σύμπαν του Jon Brooks/Advisory Circle, στις κόψε-ράψε τεχνικές του Caretaker και τη μυστηριώδη σκοτεινιά του Haxan Cloak.

Τις υπόλοιπες σελίδες του Lung #4, καταλαμβάνουν μια ευρυγώνια ματιά στο έργο της Chelsea Wolfe, συνεντεύξεις-αναλύσεις πάνω στους Bokomolech -με προακρόαση του νέου τους EP-, Motorpsycho, Ασκληπιό Ζαμπέτα (για τη στήλη Local Lung in Rewind), καθώς και ολοσέλιδα θέματα που άπτονται των πρόσφατων τεκταινομένων στο μουσικό σκηνικό διεθνώς, όπως αυτά που αφορούν τους Vanishing Twin, Fire! Orchestra, black midi, Murder Capital, Tropical Fuck Storm, Claypool London Delirium, Flying Lotus, Hildur Guðnadóttir (Chernobyl OST), Anatolian Weapons, Σείριο Σαββαΐδη, Drab Majesty, Vagina Lips, Mazoha, αλλά και εκείνα που αναφέρονται σε διαχρονικές αξίες, όπως οι Michael Gira, David Sylvian, Magma, Thom Yorke, Normil Hawaiians, Bill Calahan, Sebadoh.

Στο μικροσκόπιο μπαίνει κι η δισκογραφική επαναδραστηριοποίηση των Tool, με όχι μόνο μία, αλλά τρεις αλλιώτικες μεταξύ τους απόψεις να κατατίθενται σε σχέση με το άλμπουμ Fear Inoculum. Στην εξερευνητική διάθεση της στήλης City Ghetto Land, οφείλεται ένα πανόραμα ταινιών και ντοκιμαντέρ γύρω από την jazz, από το 1927 μέχρι και τις μέρες μας.

Όπως συνέβη με το δεύτερο και το τρίτο τεύχος του Lung, έτσι κι ο διάδοχός τους συνοδεύεται από μια cd-συλλογή με τίτλο Sideways. Πρόκειται για μια σειρά συνθέσεων από σημαντικούς δημιουργούς και σχήματα της τελευταίας δεκαετίας, από τους Motorspycho και τους Atlanter εκ Νορβηγίας, έως τους Αμερικανούς The Men, Charalambides και Patio, κι από τους Βρετανούς Modern Nature και τους Ρώσους Fogh Depot -με τη λυρική σφραγίδα της Denovali Records, μέχρι τους εγχώριους Bokomolech, The Man From Managra, Vagina Lips, Anatolian Weapons, Σείριο Σαββαΐδη, The Man & His Failures, καθώς και τους Μεξικανούς Expoded View της Sacred Bones και τους πολυπολιτισμικούς Bellini.