Items in Basket: 0
Epelxh

Angelos Kyriou

Epelxh

Label: Organized Music From Thessaloniki

Genre: Post Rock / Avant Rock

Availability

  • 7" €6.99
    Out of Stock
η organized music from thessaloniki, παρουσιάζει το πρώτο δισκογράφημα του Άγγελου κυρίου, ‘έπελξη’. Κυκλοφορεί τον Φεβρουάριο σε επτάιντσο δίσκο βινυλίου, τυπωμένο σε περιορισμένη έκδοση τριακοσίων αντιτύπων


Ο Άγγελος κυρίου κυκλοφορεί ανάμεσα μας. Με αστικές ιστορίες για συναισθήματα κι ελπίδες, lo-fi κολλάζ ήχων και ψήγματα καθημερινότητας να μπολιάζουν τη μουσική του, μοιράζει εδώ και μερικά χρόνια τα τραγούδια του από το blog του, στο angeloskyriou.blogspot.com. Κινείται πάντα με μία διάθεση σαν να θέλει να περικλείσει όλα όσα βλέπει και νοιώθει σε έναν φάκελο αρχείων, αφήνοντας την ίδια στιγμή απ'έξω το εγώ του και όλα αυτά με τα οποία μας ταλαιπωρούν συνήθως οι "καλλιτέχνες" μας. Οι ιστορίες του μπορεί να είναι μόνο ένας τίτλος ταιριασμένος με μία λέξη ή μία νότα, μπορούν να φτάσουν και σε χειμαρρώδεις αφηγήσεις –που πάντα όμως διαρκούν μόνο όσο χρειάζεται για να γυρίσεις το βλέμμα και να πιάσεις την ιδέα ή το συναίσθημα που κρύβεται πίσω από το κάθε τραγούδι.



Πέρα από το κοινό των blog και των άλλων δικτύων, έγινε γνωστός -στο κοινό της Αθήνας πρώτα- μέσα από τις εξίσου αφοπλιστικές ζωντανές εμφανίσεις του. Το ότι η πρώτη του κυκλοφορία ξεπηδά από μια ετικέτα της Θεσσαλονίκης, δεν είναι ένα ακόμα παράδοξο στην υπόθεση, παρά μια πρώτη απόδειξη ότι οι ιστορίες του μάλλον μόνο εφήμερες δεν είναι, και μπορούν τελικά να αγγίξουν ακόμη και όσους δεν περπατάνε στην Πατησίων μέσα στο πρωί στο δρόμο για τη δουλειά, ή δεν έχουν ιδέα προς τα που πέφτει το -θρυλικό κάποτε- Κύτταρο ή ο Δαναός.


Η ‘επέλξη’ περιλαμβάνει εννέα κομμάτια που προέρχονται από το αρχείο του Άγγελου, από κομμάτια που έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς στο blog του.